Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η φυσιολογική σύλληψη προϋποθέτει την καλή φυσική κατάσταση του οργανισμού συνολικά, την καλή λειτουργία του ανδρικού και γυναικείου γεννητικού συστήματος και την πραγματοποίηση τακτικών και ολοκληρωμένων σεξουαλικών επαφών. Παρά την αποτελεσματικότητα των θεραπειών στην πλειοψηφία των σαλπιγγικών φλεγμονών των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων και συστηματικών νοσημάτων και την αποκατάσταση διαιτητικών στερήσεων που αποτελούσαν τις βασικές αιτίες υπογονιμότητας κατά τον εικοστό αιώνα, τα ποσοστά υπογονιμότητας του γενικού πληθυσμού δεν αποκαταστάθηκαν, μάλιστα σε πολλές χώρες αυξήθηκαν. Η καθυστερημένη έναρξη τεκνοποίησης και η αύξηση του επιπολασμού φλεγμονωδών νοσημάτων που εμπλέκονται στην τεκνοποίηση και που σήμερα αντιμετωπίζονται στην πλειοψηφία τους αποτελεσματικά, είναι παράγοντες που δεν δύνανται να ερμηνεύσουν επαρκώς  την έκρηξη στα ποσοστά υπογονιμότητας που παρατηρούνται σήμερα. Εξάλλου, παγκοσμίως, παρατηρείται μείωση του μέσου όρου παιδιών ανά γυναίκα, φαινόμενο που παρατηρείται ακόμη και σε κοινωνίες στις οποίες η τεκνογονία εκθειάζεται και η ηλικία γάμου στις νέες γενιές δεν έχει μεταβληθεί ενώ η αντισύλληψη για θρησκευτικούς οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους είναι ανύπαρκτη. Στο http://data.worldbank.org/ μπορείτε να δείτε τον μειούμενο αριθμό παιδιών ανά γυναίκα ανά πενταετία σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Στους νέους άντρες μελέτες σπέρματος νέων ανδρών και από διαφορετικές χώρες ανέδειξαν μία διαχρονική τάση μείωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του. Η μειωμένη ικανότητα γονιμοποίησης του ανδρικού σπέρματος ανά τους αιώνες και ανά ηλικία βαίνει αυξανόμενη, φαινόμενο που  δεν απεικονίζεται πάντοτε στα τυπικά σπερμοδιαγράμματα, τα οποία μπορεί να είναι ψευδώς φυσιολογικά.  Η αύξηση της ηλικίας και η καθυστερημένη έναρξη τεκνοποίησης, συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά υπογονιμότητας ιδιαίτερα στην γυναίκα στον δυτικό κόσμο.
Aίτια υπογονιμότητας στην γυναίκα:

1. Διαταραχές ορμονών (π.χ. ορμονών θυρεοειδούς, ορμονών του φύλου

2. Υποβιταμινώσεις κακή διατροφή παράγοντες καθημερινότητας (π.χ. υπερβολική άσκηση, κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ)

3. Συστηματικά νοσήματα (π.χ. διαβήτης)

4. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

5. Λοιμώδη

6. Διαταραχές ωορρηξίας

7. Γυναικολογικά νοσήματα (αποφράξεις σαλπίγγων, πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση, νεοπλάσματα )

8. Άγχος.

Aίτια υπογονιμότητας στον άνδρα:

1. Διαταραχές ορμονών (π.χ. ορμονών θυρεοειδούς, ορμονών του φύλου

2. Υποβιταμινώσεις κακή διατροφή παράγοντες καθημερινότητας (π.χ. έκθεση όρχεων σε χημικές ουσίες, φάρμακα, κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ)

3. Συστηματικά νοσήματα (π.χ. διαβήτης, υπέρταση)

4. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

5. Λοιμώδη

6. Παθήσεις των γεννητικών οργάνων που μειώνουν την ποσότητα και ποιότητα του σπέρματος

7. Προστατικά σύνδρομα

8. Άγχος.
Το πρόβλημα υπογονιμότητας συνήθως είναι μεικτής αιτιολογίας, αφορά δηλαδή και τα δύο μέρη του ζευγαριού αν και όχι πάντα στον ίδιο βαθμό.
Οι εναλλακτικές θεραπείες γονιμότητας δρουν με φυσικό τρόπο, χορηγούνται και στα δύο μέλη του ζευγαριού σε διαφορετικά για τον καθένα βοτανικά και διατροφικά σχήματα ανάλογα με τον οργανισμό του,  κινητοποιούν τις αναπαραγωγικές εφεδρείες του ζεύγους ως συνόλου,   αυξάνοντας το ενεργειακό status του οργανισμού του κάθε συντρόφου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε όλες τις συνδεόμενες ιστοσελίδες του ιατρείου

 http://herbsiatreioamoschovaki.blogspot.gr 



Το ηλεκτρονικό site του ιατρείου είναι http://iatreioamoschovaki.gr

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη

Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά

24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά:2106252770


E mail: amoschovaki@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.